Botkaszilvi.hu

Hogyan térül meg egy tanfolyam ára? Erre, ilyen szemszögből még lehet, nem gondoltál.

Többek között azért is szeretek szakmai rendezvényekre járni, mert rengeteg érdekes és értékes emberrel találkozhatunk, akik már előttünk járnak az úton.  

Ezt a teóriát egy milliárdos üzletembertől hallottam. Megosztom veled is, mert nekem gyökeresen megváltoztatta a gondolkodásmódomat. 

A tudáshalmozás művészete

Még kezdőbb vállalkozóként állandóan kerestem a friss tudást, hogy mit szippanthatok még magamba. Voltam egy csomó workshopon, megvettem egy rakat tananyagot, ami azóta is a régi gépemen vagy valahol a felhőben porosodik úgy, hogy fogalmam sincs, mi a jelszavam. Kérlek, nyugtass meg, hogy nálad is vannak ilyenek elfekvőben. 

Azonban nem volt megállás, mindig újabb és újabb anyagokat halmoztam fel, ha pedig olyat hallottam, amit már máshol is, akkor teljesen kiakadtam, hogy kidobtam a pénzem az ablakon. No, aztán egy igen prémium programon jött ez a jóvágású cégvezető, hogy motivációs előadást tartson nekünk. Már láttam korábban őt egyébként. Katonai fegyelemmel ült végig egy 3 napos programot az első sorban, ahol én néha látványosan ’unatkoztam’, mivel már a harmadik ugyanilyen rendezvényem volt. 

Szemléletváltás a gondolkozásban

Tudod, hogy mit mondott ez az egyébként rendkívül művelt, tanult és okos, egyébként meglehetősen gazdag muki? 

Ő 2 gondolatot keres egy programban, egy előadásban, egy könyvben, bármiben. 2 olyat, ami

  • ad neki egy jó ötletet, amit megvalósíthat,
  • még nem alkalmazza vagy ismeri,
  • hasznos lenne valakinek a csapatában, ha tudná,
  • időt spórol vagy pénzt nyer vele.

Azóta én is így tekintek minden magamba fektetett forintra. 

Teljesen felesleges azt nézni, hogy milyen tudással rendelkezem, 

ha semmit nem csinálok meg belőle.

A meg NEM valósítás ára

Neked hány ötleted lett a szőnyeg alá söpörve az elmúlt években? Vagy még oda se, mert elfelejtetted felírni, mikor kipattant az agyadból. 

Hány olyan dolog van, amit tudod, hogy csinálnod kéne, de mégsem teszed?

Hány olyan célod van, amit 100%-ban megvalósítottál? Ha a szívedre teszed a kezed, tényleg beleadtál apait-anyait, hogy elérd?

Vajon milyen lenne a bevételed, ha a következő tanfolyam elvégzése helyett, inkább elővennél egy korábbit, amit lehet, hogy elméletben már tudsz, de nem csinálod?  

Félre ne érts, én is imádok olvasni és hiszek az élethosszig tartó fejlődésben! Igen, könyvekből, tanfolyamokból, videókból tök jó dolgokat lehet tanulni. DE! Igazi eredmény, NÖVEKEDÉS csak akkor lesz, ha elkezdesz megvalósítani.

Tök mindegy, hogy az egy hangyaf@sznyi, apró lépés, és még el is esel. HALADSZ, érted? Csakis a mozgásban van energia! 

Éppen ezért minden programomon leginkább a csináláson van a hangsúly! A cselekvés erősíti az önbizalmad, pénzt hoz a kasszára vagy éppen időt ad neked!

Most rögtön határozd meg, hogy mi az, amit még a héten megvalósítasz!